· 

Legyen a zene a Tiéd!

A zenerória segít ebben - Hogyan lesz a zene a Tiéd?

 

Ha megérted a hangok rendszerét, struktúráját és elsajátítod a szabályait.

 

De hogyan lehet ezt konkrétan elérni, megvalósítani?

 

Természetesen először is hallás útján, és a velünk született zenei ösztönünk segítségével.  A sok jelentős felismerés, amiket az előttünk élt zenészek, kutatók fedeztek fel, megkönnyítheti ezt a feladatot.

 

Persze, meg is nehezítheti, ha hiányos és bonyolult magyarázatokkal szolgál. Ilyenből sajnos sok van!  Miért?  Mert a zene az ő absztrakt, saját világában él, amit szavakkal nem egyszerű leírni.

 

Tehát ez a blog-cikk a zene megértését, a zenéhez vezető utat akarja leírni, illetve megkönnyíteni. Akit ez érdekel, az sok új információt, gondolatmenetet, leírást fog itt találni, amit máshol hiába keres.

 

Honnan tudom én ezeket?

Két kitűnő osztrák zenekutató, Heinrich Schenker és Victor Zuckerkandl, olyan fontos szabályszerűségekre jöttek rá, amikkel a zenét végre alaposan, mélyrehatóan meg tudták magyarázni és pontosan leírni.  Ez a szemlélet, nézőpont nagyon fontos a zenetanulásban. Ez még csak magyarul a "Legyen a zene a Tiéd!"  című könyvben lett publikálva.

 

A világot, amiben élünk, amit érzékelünk róla és általa, általában a látható dolgokon keresztül fogjuk fel. Ezért úgy tűnik, hogy a látható dolgok képezik  aannk külvilágnak a nagy részét, ami minket körülvesz.

 

De a zene ebben a világban kivételt képez, ő maga nem rendeli alá magát a látható dolgok szabályainak. Ezért tehát más módszerekre, magyarázatokra lesz szükségünk, ha a zene világát akarjuk megismerni.

 

Ezeket fogom most bemutatni, mégpedig olyan egyszerű, érthető nyelven amit mindenki megérthet – zenei előképzettség nélkül is.

 

Nem muszáj hangszeren játszanunk ahhoz, hogy megértsük a zenét!

 

A zene világa nagyon szép, sőt csodálatos terület, amit érdemes mindenkinek megismernie, még akkor is, ha nem játszik hangszeren.  Zenét hallgatni és énekelni mindenki tud!  Talán néhányan már játszanak  hangszeren, és a jó Kodály-módszerrel is megismerkedtek, ami tartalmazza  a szolfézs és a belső hallás fogalmát is.  

 

Igen, a szolfézs módszer egy nagyon nagy segítőeszköz a hallás  és a hangok közötti összefüggések fejlesztéséhez és megértéséhez.

 

Még a zenetanárok számára is vannak új, nézőpontok a zenéről amit eddig még ismertek. 

 

Kíváncsi ember vagy, aki szeret új készségeket elsajátítani és fejleszteni? 

 

Most egy új módszert akarok neked bemutatni, amivel a zene világát az éneklésen keresztül és egy új rendszer, zenei formula segítségével tudod felfedezni és megérteni.  Egészen új és jelentős tény,  ami zene megértéséhez elengedhetetlen, a hangok közötti erőtér és azok szabályszerűségeinek az ismerete. Ez az innovatív módszer H. Schenker rendkívüli felismerésein alapszik, és annak egyszerű, mindenki számára érthető változatát tartalmazza. 

 

Ha ismered a "Happy Birthday" kezdetű születésnapi dalt,  vagy emlékszel még az iskolából a "Hull a pelyhes fehér hó" kezdetű dalra, vagy ismersz bármi más dalt, és azt el tudod énekelni, akkor mindenféle előfeltételt betöltesz a zene nyelvének megértéséhez és elsajátításához, vagyis „a felvételi vizsgád” sikerült!

 

Ismerd meg te is a zene játékszbályait! 

Ismerd meg a zenei ABC-t!

Hogyan?  

Megmutatom neked nagyon egyszerűen, lépésről lépésre!

Egy izgalmas zenei kaland veszi most kezdetét, mely itt kezdődik

Itt töltheted le ingyen:

> Egy  Gyors praktikus zenei tanácsadó <  ami azonnal segít.

 

Nagy jutalom vár majd rád a folyamat végén!

 

 

 

Tetszett a blog cikk?  

Szeretnél hasonló konkrét tudásanyagot, tippeket a zene szabályairol olvasni?  Iratkozz fel a blog értesítőre és kapsz egy e-mailt, amikor hasonló cikk érkezik:

Note: Please fill out the fields marked with an asterisk.


Write a comment

Comments: 0